Skip Navigation LinksInternational-Council-of-Monuments-and-Sites

18 Nisan Dünya Kültür Mirası Günü

18 Nisan tüm dünyada ICOMOS (International Council of Monuments and Sites) örgütünün öncülüğünde 'World Heritage Day (Dünya Kültür Mirası Günü)' olarak kutlanmaktadır. Bugünün kutlanmasındaki temel amaç, kültür varlıklarının korunması konusunda farkındalık yaratmak ve toplum bilincinin oluşturulması/artırılmasına katkı koymaktır. Bu bağlamda, bu günle ilgili olarak ICOMOS ülkelere/kentlere, konferanslar düzenleme; kentlerin ana arterlerine kültür varlıklarının korunmasına dikkat çekecek flamalar asılması vb. bir takım etkinlikler düzenlenmesini tavsiye etmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir ilk olarak 2011 ve 2012'de, Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ-KAM) ortak etkinliği olarak düzenlenen 18 Nisan Kültür ve Mirası Gününün, her yıl değişik etkinliklerle kutlanması planlanıyor.

Kültür Mirası Etkinlikleri

2011 Yılı