İZ BIRAKMIŞ KIBRISLI TÜRKLER SEMPOZYUMU – 10

Yayınlanma Tarihi: 5 Şubat 2020, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi'nin iki yılda bir düzenlediği İz Bırakmış Kıbrıslı Türkler Sempozyumu'nun onuncusu 29-30 Nisan 2020 tarihlerinde SANAT teması çerçevesinde, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mustafa Afşin Ersoy Salonu'nda (Merkezi Derslikler)  gerçekleştirilecektir.

Onuncu Sempozyum'un konu şahsiyetleri, yaşamları boyunca  sanatın çeşitli alanlarında Kıbrıslı Türkler olarak Türkiye'de iz bırakmış Haldun Dormen, Nil Burak, Zeki Alasya, Feri Cansel olacaktır. Sempozyum'da sunulacak bildirilerle bu değerli bireylerin hayat öyküleri, mücadeleleri ve topluma katkıları kapsamlı bir biçimde ele alınacak, sunulan bildiriler daha sonra basılıp kitap haline getirilecektir. Sunular en fazla 30 dakika ile sınırlı olacaktır.

Bildiri başlığınızın ve diğer detayların web sayfamızdaki form doldurularak en geç 31 Mart 2020 tarihinde elimize ulaşacak biçimde nihal.sakarya@emu.edu.tr adresine ulaştırılması gerekmektedir. Katılım Formuna İz Bırakmış Kıbrıslı Türkler Sempozyumu adresinden  ulaşılabilir.

Sizi de bu Sempozyuma  katkı yapmaya davet eder, saygılar sunarım.

Prof. Dr. Naciye Doratlı